СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Самсон и Далила - премиера

- 0/10
Автор: Камий Сен-Санс
Режисьор: Уго Де Ана
Сценография и костюми: Уго Де Ана
Хореография: Леда Лойодиче
Хормайстор: Виолета Димитрова
Диригент: Маестро Ерих Вехтер
Художник: Георги Христов
Актьори: Костадин Андреев, Петер Свенсон, Бисер Георгиев, Свилен Николов, Станислав Трифонов, Веселин Михайлов, Ангел Христов, Надя Кръстева, Светозар Рангелов, Ендрик Вотрих, Христимир Дамянов, Даниела Дякова, Пламен Папазиков, Цвета Сарамбелиева, Антон Радев

Програмата

Софийската опера и балет се готви за премиерата на прочутата опера на Камий Сен-Санс - "САМСОН И ДАЛИЛА" .

Историята за влюбения Самсон, който е предаден от любимата си Далила ще бъде поставена за първи път на сцената на Софийската опера и балет на 11 декември.

Постановката е със специалното участие на известното мецосопрано Надя Кръстева и нашумелия тенор Ендрик Вотрих (Германия) и  солистите: Даниела Дякова, Цвета Сарабемлиева, Костадин Андреев и Петер Свенсон.

Диригент е  световноизвесният Маестро  Ерих Вехтер (Германия)  главен диригент на Софийска опера, а режисьор е  Уго Де Ана (Аржентина).

Уго Де Ана е един от най-търсените оперни режисьори на Латинска Америка, прочут със своите зрелищни декори и с особения начин, по който използва осветлението.  Удостояван е с множество престижни награди, сред които: наградата "Опера" (2002) за "Силата на съдбата" и 2004 за "Фауст" от Гуно и др.) Той е автор и на проектите за сценографията и костюмите. Хореограф е Леда Лойодиче.

 

Премиера: 11 декември, 19:00 часа.

Следват премиерни спектакли на операта  на 12, 13, 14, 19, 20 и  21 декември. 

 

Опера и балет


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини