СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Колко са 72 години за изкуството?

12:23 | 25 януари 2017 | Културен афиш
На 25 януари 2017 Младежки театър "Николай Бинев" отбелязва своя 72 рожден ден със спектакъла "Любовна песен".
Постановката е на режисьора Андрю Волкофф, с участието на Силвия Лулчева, Светослав Добрев, Рая Пеева и Николай Луканов.

До днес продължава играта за зрителите „Младежки театър празнува“. Нейните правила са много прости – „Ела, надпиши и спечели.“ Идеята е всеки да участва като гледа спектакъл, надпише билета си и го пусне в урната. Трима от всички участващи печелят карта за намаление - 20%, 30% и 50%. Късметлиите ще могат да гледат спектаклите на театъра в компанията на свой приятел/половинка използвайки намалението чак до края на театралния сезон.

Артистите от „Любовна песен“ ще изтеглят печелившите след края на спектакъла.

Тегленето ще бъде предавано на живо (стриймвано) във фейсбук страницата на театъра – Младежки театър „Николай Бинев“ https://www.facebook.com/mltbg/

Снимка

За театъра


През 1944-1945 е първият театрален сезон на Младежки театър. През годините в него са поставяни различни постановки, както класически, така и съвременни. Фокус на театъра са и спектаклите, насочени към деца и младежи. Емблематични за театъра са неговите мюзикъли “Някои го предпочитат…”, “Страхотни момчета”

За Николай Бинев


Младежкият театър носи името на българският театрален и кино – актьор Николай Бинев.

Той е популярен с безбройните си превъплъщения в театъра и киното.
Изключително отдаден е на работата си за Младежки театър.

Николай Бинев изпълнява и арии от опери, в издаденият през 2004 компакт-диск „Николай Бинев пее“ с 23 негови изпълнения.

Актьорът има различни награди и отличия, сред които „Заслужил артист“, I награда на II национален преглед на българската драма и театър (1959) за ролята на Андрей от "Всяка есенна вечер", Награда за най-добра мъжка роля на МФ на телевизионните театри (1971).

Носител е на две наградата Аскеер: за водеща мъжка роля в спектакъла "Две усмивки на Чехов" 1995) и за цялостно творчество през 2000 г., както и на Златно перо и Златна

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини