СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Галерия ”Лик” представя изложбата ”Политици на прехода”

09:10 | 25 октомври 2016 | Културен афиш
Изложба малки пластики ”Политици на прехода” на Никола Костадинов в галерия ”Лик” Изложба малки пластики ”Политици на прехода” на Никола Костадинов в галерия ”Лик”
Малките пластики на Никола Костадинов, представящи политици на прехода ще бъдат изложени до 29 октомври, съобщиха от галерията.
В експозицията са включени 16 фигури на политически дейци на българския "безкраен" преход. Те са придружени от предмет, с който широката публика ги свързва. В ежедневието на хората, заедно с техните човешки грижи и проблеми са се настанили трайно и те – политиците и сякаш са станали част от семейния бит на българите. Със своите думи и дела, те формират нашата действителност.

Изложбата е много актуална в предизборната обстановка и ни кара да се замислим какви хора ни управляват и какви са последиците от нашите избори.

Никола Костадинов е роден на 13 януари 1970 г. в Пловдив. По професия е скулптор на свободна практика. Завършил е Техникум по „Строителство и геодезия“ през 1988 г. в Пловдив. Работи с италиански фирми, като изработва по свои проекти рекламни пана, пластики и други уникални образци на бита. През 2006 г. регистрира у нас свой патент за промишлен дизайн, по-известен като „Ваза Европа“, представящ единството на европейските нации. През 2012 г. по повод „Деня на Европа“, подарява модел на вазата на „Община Пловдив“.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини