СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Фасадата на НДК отново свети в знак на солидарност

09:41 | 26 януари 2016 | Мая Филипова
През февруари Дворецът грейва в лилаво и златисто в подкрепа на болни и е домакин на изложба, посветена на религиозната толерантност
Най-големият културен център в Югоизточна Европа – Националният дворец на културата, отново ще демонстрира с осветяване на фасадата солидарността си с важни събития през февруари. След като за първи път Дворецът беше осветен в навечерието на Деня на будителите, сега НДК ще промени отново цветовете си, за да привлече вниманието към различни каузи.

На 8 февруари (понеделник) от 19:00 ч. фасадата на най-големия фестивален и конгресен център в Югоизточна Европа ще бъде осветена за един астрономически час в лилаво – така привлечем вниманието към Международния ден на хората с епилепсия. По официални данни в България има около 80 000 епилептици, като около 30 000 от тях са деца.

На 15 февруари (понеделник) от 17:00 ч. светлините ще грейнат в златисто. Тогава е Международният ден на децата с рак, а според медицинските статистики, ежегодно в света 200 000 деца заболяват от онкологични заболявания, а около 100 000 умират от коварната болест.

В рамките на Седмицата на междурелигиозната толерантност, обявена от ООН, на 10 февруари НДК ще бъде домакин и на изложбата Gift of Love на студенти от НБУ и ВТУ. Инициативата Световна седмица на толерантността за пръв път е предложена пред Общото събрание на ООН през септември 2010 г. от краля на Йордания Абдула II и се отбелязва ежегодно през първите седмици на февруари.

Припомняме ви, че това не е първият път, в който фасадата на НДК се осветява в знак на подкрепа към различни каузи и поводи. На 13 ноември, в знак на съпричастност към семействата на загиналите и към целия френски народ, фасадата светеше в цветовете на Франция. На 25 декември по повод светлия празник Рождество - НДК огря в червено и бяло, а на 16 ноември НДК беше осветена за Деня на толерантността и др.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини