СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Венециански Концерт на възглавници

09:20 | 25 януари 2016 | Културен афиш
Ивайло Данаилов,  цигулар Ивайло Данаилов, цигулар
31 януари 2016 г. от 11:00 и 17:00ч., Съюз на архитектите, ул. "Кракра" №11
Карнавалът във Венеция – едно от най-пищните и впечатляващи тържества в света - е в разгара си, а от МОДО обещават да почетат неговите традиции с един истински Венециански Kонцерт на възглавници. Балове, танци, маски и гондолиери – всички те ще присъстват в програмата на първия концерт от новата година.

Брилянтният цигулар Ивайло Данаилов ще се превъплъти в огнения италиански виртуоз Николо Паганини. Негови музикални партньори на сцената ще бъдат виолончелиста Петър Кушлев и пианистката Нона Кринчева.

За един истински карнавален ден канят от МОДО своите малки и големи почитатели да сътворят най-красивите маски и да си припомнят най-приятните танцови стъпки. В конкурса за оригинален костюм този път ще бъдат избрани Принцеса и Принц на бала. Ако не успеете да се подготвите предварително, заповядайте един час по-рано в Работилницата на възглавници, където ще се изработват и декорират елементи от карнавалното облекло.

Цигуларят Ивайло Данаилов завършва Национално Музикално Училище “Любомир Пипков” със специалност пиано, но продължава обучението си в Национална Музикална Академия “Панчо Владигеров”, изучавайки и виола. Магистърската си степен получава в Нов Български Унивеситет като цигулар в класа на професор Марио Хосен. Ивайло се изявява в ансамблите трио “Артес” и “Street quartet”. Той има множество награди от конкурси и участия в майсторски класове на изтъкнати български и чуждестранни музиканти. Цигуларят солира на “Нов симфоничен оркестър”, Врачанска филхармония, “Орфеус”, камерен оркестър “Орфей”, “Кончерто антико”, “Арс барока”. Концертира главно като камерен музикант, а от 2012 г. е първи цигулар в състава на симфоничния оркестър на БНР.

Петър Кушлев завършва Национално Музикално Училище “Любомир Пипков” през 2002г. в класа по виолончело на Даниела Черпокова. Продължава обучението си в Национална Музикална Академия “Панчо Владигеров” като бакалавър при проф. Анатоли Кръстев и като магистър в Нов български университет при Христо Танев. От 2004г. свири в оркестъра на Класик ФМ радио, също така и в Нов симфоничен оркестър. Свирил е в Софийска филхармония, оркестъра на Българско Национално Радио, както и редица други.

Нона Кринчева започва обучението си по пиано на шестгодишна възраст в НМУ „Л.Пипков”. Продължава обучението си в НМА „П. Владигеров” – София в класа по пиано на проф. Атанас Куртев, класа по камерна музика на проф. Ангел Станков и класа по клавирен съпровод на доц. Марина Капитанова. Продължава да свири активно както като солист-изпълнител, така и като камерен музикант и акомпанятор. През 2006г. получава стипендия за участие в Международната лятна академия „Прага-Виена-Будапеща”, където участва в клавирен квинтет.

През 2008г. е солист на оркестъра на НМА в изпълнение на Концерта за пиано от Роберт Шуман. В същата година е стипендиант на лятната академия в Берген – Холандия „The International Holland Music Sessions”. През 2011г. започва работа в Нов Български Университет като хоноруван корепетитор към департамент „Музика” в класа на проф. Марио Хосен, където е и понастоящем.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини