СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Втори концерт от цикъла ”Мотив” с музиката на Шуберт

10:00 | 25 ноември 2015 | Културен афиш
Атанас Кръстев (виолончело), Втори концерт ”Мотив” - Шуберт Атанас Кръстев (виолончело), Втори концерт ”Мотив” - Шуберт
Второто събитие от поредицата “Мотив” на МОДО за сезона е посветено на майстора на мелодията – Франц Шуберт.
Големият австрийски композитор е известен със своите над 600 песни за глас и пиано, но в този концерт ще прозвучат две от големите му произведения – дълбоката и проникновена Соната за пиано в си-бемол мажор и прочутият клавирен квинтет “Пъстървата”.

На 25 ноември 2015г. от 19:30 ч. един истински звезден ансамбъл ще завземе сцената в църквата “Д-р Лонг” (намираща се на ул. “Г. С. Раковски” № 86, срещу операта).

Венета Нейнска получава бакалавърската си степен в класа на световноизвестния пианист Джон Пери в Южнокалифорнийския университет. В момента тя е артистичен директор и вдъхновител на всички проекти на Модо България.

Иво Данаилов преминава през обучение по пиано и виола, преди окончателно да избере цигулката като свой инструмент. Цигуларят солира на “Нов симфоничен оркестър”, “Орфеус”, камерен оркестър “Орфей”, “Кончерто антико”, “Арс барока”.

Виолистката Елица Богданова свири с ансамбли като “Синфония Уелс”, “12 ensemble”, както и с бароковите ансамбли “Ла Серенисима” и “Лондонски Хенделов Оркестър”, с които е концертирала в Италия, Малта и в някои от най-престижните зали във Великобритания като Роял Албърт Хол, катедралата на Кентърбъри, Кадоган Хол, Уигмор Хол и други.

Челистът Атанас Кръстев завършва образованието си в “Escuela Superior de Musica Reina Sofia” в Мадрид в класа на проф. Наталия Шаховская. Работил е с диригенти като Васил Казанджиев, Емил Табаков, Пламен Джуров, Карлос Морено, Оливър Гилмор, Жак Мерсие и други.

Лена Карни се изгражда като контрабасист основно в Швейцария като концертира под диригентството на едни от най-големите имена сред които Бернард Хайтинг, Курт Мазур, Зубин Мета, Нело Санти, Франц Велсер-Мьост, Валери Гергиев, Андрис Нелсънс, Даниеле Гати, Кристоф фон Дохнани, Дейвид Зинман. 

Концерти “Мотив” са проект на Модо България . Събитието ще бъде излъчвано онлайн на живо на: https://livestream.com/modo/motif-schubert.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини