СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Литературен гид стартира в ”Перото” в НДК

12:57 | 5 октомври 2015 | Мая Филипова
Новият формат ще акцентира върху актуалните теми около българската литература.
От 5 октомври (понеделник) в 19:00 ч. започват редовните срещи в Литературен клуб "ПЕРОТО" в Националния дворец на културата (НДК) на новия формат - Литературен гид “Перото”, с водещи Светлозар Желев - директор на Националния център за книгата (НЦК), и Белослава Димитрова - поетеса и журналист в Радио “Бинар”.

На тях, в рамките на формата ще се говори за най-интересните нови книги, за предстоящите литературни събития у нас и в чужбина, за авторите, за преводите, за литературните награди и др.


Срещи в "Перото" в седмицата (5-9 октомври 2015 г.):

7 октомври (сряда) от 19:00 ч.: Лучия Джованини пристига в България за среща със своята многобройна публика. Авторката на “Освободи живота си”, ще представи българското издание на световния бестселър и ще говори по теми, свързани с личностното израстване, щастието, менталните и емоционалните клопки, начините да ги избегнем.

8 октомври (четвъртък) от 19:00 ч. - представяне на 30 емблематични интервюта, събрани в книгата “Извън играта” от водещата по БНТ Люба Пашова.

Ден по-късно, на 9 октомври (петък) от 19:00 ч. в “ПЕРОТО” ще се проведе още едно представяне на книга “Кротките” - роман на Ангел Игов .

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини