СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Изложба ”Карикатура” в Сатиричния театър

11:35 | 5 октомври 2015 | Мая Филипова
Изложба ”Карикатура”, 2015, автор: Любомир Михайлов Изложба ”Карикатура”, 2015, автор: Любомир Михайлов
СБХ представя в Сатиричния театър "Алеко Константинов" изложба "Карикатура", включваща 40 творби на изявени автори от цялата страна.
Експозицията ще бъде открита на 5-ти октомври 2015 г., в 18:00 часа.

По съвместна инициатива на ръководствата на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ и Съюза на българските художници фоайето на втория етаж на театъра се превръща в ново галерийно пространство, което периодично ще представя различни тематични експозиции, имащи отношение към театралното изкуство: карикатура, плакат, комикс, сценография.

Това е една отдавнашна идея на ръководствата на двете институции, представени в лицето на директора на театъра проф. Здравко Митков и и председателя на СБХ г-н Любен Генов.

Първата експозиция е подготвена от Любомир Михайлов, секретар на секция „Карикатура” към СБХ и сценографът на постановката „Рейс” Петър Митев, секретар на секция „Сценография” към СБХ.

Откриването на изложбата съвпада и с премиерата на този най-нов спектакъл на Сатиричния театър. В продължение на няколко седмици гостите на театъра ще имат възможността да видят първата изложба от 40 творби на изявени карикатуристи от цялата страна.

Експозицията представя актуални произведения на български художници, познати ни от периодичния печат. Темите както винаги са разнообразни, вдъхновени от ежедневието, политиката, проблемите на съвременния човек. Посетителите ще се запознаят с творчеството на известни наши творци, работещи в областта на сатиричната рисунка, шаржа и карикатурата.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини