СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Изложба ”Матера - културна столица на Европа - 2019”

15:08 | 14 юли 2015 | Мая Филипова
Фотографска изложба ”Матера - културна столица на Европа 2019” Фотографска изложба ”Матера - културна столица на Европа 2019”
Фотографска изложба "Матера - културна столица на Европа 2019" се открива на 21 юли, от 18:30ч., в галерия "Средец" на Министерство на културата.
Експозицията се организира по повод 30-годишнината от създаването на най-значимата инициатива на Европейския съюз в културната сфера - ”Европейски столици на културата”.

Фотоизложбата включва 25 художествени фотографии от старинната част на италианския град Матера, който е прочут с каменните си къщи и скални църкви – естествен декор и за много филмови продукции.

Както е известно, Пловдив и Матера са градовете, които ще носят престижната титла "Европейски столици на културата" през 2019 година.

Автор на фотографиите е д-р Владимир Димитров - изкуствовед, главен асистент в Нов български университет. Ф

отографиите вече бяха показани през месец май 2015 г. в музея на Нов български университет, а през юни гостуваха и в известна галерия в творческия квартал „Капана” в Пловдив.

По време на откриването на фотоизложбата Владимир Димитров ще разкаже и историята на възраждането на Матера от средата на 20 век до днес, когато от беден и запустял град се превръща в един от водещите и много посещавани туристически центрове в Италия, чрез запазване на своето уникално културно наследство.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини