СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Годишна изложба на бакалаври от Художествената академия

09:27 | 30 юни 2015 | Мая Филипова
Откриване - 3 юли (петък), 18:00 часа Съюз на българските художници ет. 1 и ет. 2, ул. „Шипка“ № 6.
На 3 юли от 18 часа на първи и втори етаж в галерията на СБХ ще бъде открита традиционната годишна изложба на дипломираните бакалаври от всички специалности на Националната художествена академия – випуск 2014/2015 година.

Дипломантите ще представят пред публика творбите и проектите си, които са резултат от тяхното обучение. За поредна година Societe Generale Експресбанк ще даде награди на петима студенти от Академията за най-добри дипломни творби.

Наградите се определят от специализирана комисия на НХА и представители на банката. Те поощряват най-високите студентски постижения, без ограничение по отношение на вида изкуство и използваната техника.

Един от наградените дипломанти ще получи Голямата награда на Societe Generale Експресбанк в полза на колекцията на банката.

Националната художествена академия, е най-авторитетната българска институция за подготовка на професионални художници в областта на изящните и приложните изкуства, дизайна, консервацията и реставрацията и историята и теорията на изкуството (в образователно-квалификационните степени „бакалавър”, „магистър” и образователната и научна степен „доктор”). Състои се от Факултет за изящни изкуства и Факултет за приложни изкуства. Представените в изложбата бакалавърски специалности са: Живопис, Стенопис, Скулптура, Графика, Книга и печатна графика, Плакат и визуална комуникация, Резба, Керамика, Сценография, Текстил-изкуство и дизайн, Метал, Индустриален дизайн, Рекламен дизайн, Дrзайн на порцелан и стъкло, Дизайн за детската среда и Мода.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини