СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

”Много шум за нищо” тази вечер в Летен театър - Варна

09:00 | 1 юли 2015 | Мая Филипова
”Много шум за нищо”, гарстрол на Театъра на армията ”Много шум за нищо”, гарстрол на Театъра на армията
Театър "Българан" е на път да постави тотален театрален рекорд във Варна. В рамките на 10 дни второ представление е на път да събере нови 2200 зрители.
Това ще се случи, тази вечер, 1 юли от 21.00 часа в Летен театър, Варна, когато ще бъде представена комедията "Много шум за нищо".

Пиесата на Барда е поставена от режисьора Красимир Спасов, а през годините е била гледана от повече от 60 хиляди зрители.

Днес в представлението играят Веселин Ранков, Милен Миланов, Сашо Дойнов, Ненчо Илчев, Стефания Колева, Миро Косев, Йоанна Буковска, Иван Радоев, Георги Къркеланов, Георги Новаков, но в него преди са влизали актьори като Иван Радоев, Камен Донев, Стефан Вълдобрев (чиято е и музиката), Стоян Стоев, Асен Кисимов, Петьо Гюров, Илия Добрев.

„Ние много сме пътували, салоните са винаги са не пълни, а препълнени – каза актьорът Милен Миланов пред Нова телевизия. – Има фенки и фенове, които са го гледали десетки пъти. Имахме случаи, в които артистите познават част от зрителите в салона.“ Миланов обясни, че е лоша практика да се правят гастроли от по „двама-трима актьори“ от столични театри в провинцията и хората искат да гледат цялостно представление. Това е което и ще получат от „Много шум за нищо“ – 20 актьори, костюми, декор, реквизит.

Лято е. Това е комедия, има много обрати, любов, изневери, трагика, но накрая всичко завършва добре – каза и Веселин Ранков. – Заповядайте, за да се порадвате на един прекрасен спектакъл!“ .

Изкуство винаги има много особен смисъл – не говорим само за театър, и то може би точно в такива времена, малко объркани и бездуховни – обясни той. – Хората трябва да намират оазиси, които да ги променят и то да ги променят у дома, в бита им. Театърът, добрата книга, добрата музика, добрата изложба, убеден съм, винаги променят по някакъв начин хората.“

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини