СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Финален концерт за сезона на ”София” квартет

09:02 | 27 май 2015 | Мая Филипова
”София” квартет към Софийската филхармония ”София” квартет към Софийската филхармония
След един изключително успешен сезон, с частично подменен състав и след гастрола си в Париж "София" квартет представя финалния за сезона концерт на 27 май 2015.
Лиричната програма, включваща два романтични квартета на Брамс и Шуман ще прозвучи в камерна зала "България", от 19:00 часа, тази вечер.

"София" квартет:
Стоимен Пеев, примариус (цигулка
) с награди от национални и международни конкурси, сред които: “Недялка Симеонова“ - гр.Хасково, „Добри Христов“ - гр.Варна, „Светослав Обретенов“ - Провадия, „Емил Камиларов“ - София и „Панчо Владигеров“ - Шумен. Свири като солист в а български оркестри, както и на турнета в Русия, Китай, Япония, Алжир, Германия, Австрия и др. Ученик е на Йозеф Рисин, Кшищоф Веркшин, Ян Талих, Естер Хафнер, Минчо Минчев. От 2011 г. е член на Камерен ансамбъл „Софийски солисти".

Йордан Димитров (цигулка) е бивш член на Симфоничния оркестър на БНР, на Камерен оркестър "Колегиум музикум Банкя", Нов симфоничен оркестър и други. От 2001 г. влиза в Камерен ансамбъл ”Софийски солисти”, на който от 2006 е концертмайстор. Участва в много записи на класическа, съвременна и филмова музика за различни звукозаписни компании в България и чужбина, както и за БНР и БНТ.

Валентин Геров (виола), лауреат на конкурси в България и в чужбина. През 1991-1992 г. специализира в Щутгарт при „Мелос квартет”. Признат е за един от най-изтъкнатите камерни артисти, свирил е с изявени ансамбли, записвал е за радиото и телевизията. Класически и джазов музикант - не един композитор му посвещава свои работи. През 1995 г. получава наградата Музикант на годината за концертна дейност.

Любомир Ников (виолончело) завършва Софийското музикално училище с пълно отличие и Златен медал. Печели първа награда на конкурса за млади виолончелисти в Кюстендил и специална награда за английска музика от конкурса „Музиката и Земята“, гр. София. През 1992 г. постъпва в Софийска филхармония и печели конкурса за концертмайстор. Има записи за БНТ и БНР, турнета в Европа, Япония, Южна Корея, Америка, Русия, Турция, Израел.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини