СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Три театъра се обединяват в ”Месец на театъра”

11:31 | 26 март 2015 | Културен афиш, Дир.бг
Месец на театъра Месец на театъра
Инициативата е по повод Международния ден на театъра - 27 март и ще продължи до края на април.
Театър “Българска армия”, Театър “София” и Малък Градски Театър “Зад канала” се обединяват в кампанията “Месец на театъра” по идеята на сайта LoveTheater.bg.

Трите  културни института обединяват сили в каузата на LoveTheater.bg, чието мото е „От любов към театъра”, за да предадат на възможно най-много хора точно тази любов към сценичното изкуство.

Кампанията “Месец на театъра” е насочена най-вече към младите хора, които чрез множество активности, предимно онлайн, ще създадат общност от любители на театъра и ще възпитат и популяризират театралната култура. “Обикновено на Международния ден на театъра и в Нощта на театрите, всички зали са пълни. Но не е нужно да има специален повод, който да ни заведе до храма на Мелпомена. Това е и една от основните причини да започнем подобна кампания”, споделя Мирена Керезова, създател на LoveTheater.bg.

По време на инициативата в сайта ще бъдат публикувани любопитни материали за театралния живот у нас. В социалните мрежи ще се осъществят множество игри и предизвикателства с награди, предоставени от партньорите на кампанията. Акцент през този месец ще бъде конкурсът за есе “Театър, любов моя”, с който предизвикваме ученици, студенти, както и възрастни хора, които обичат да пишат, да споделят любовта си към театралното изкуство.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини