СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Мъртви души

- 0/10
Автор: по М. Булгаков и Н. В. Гогол
Сценография и костюми: Каролина Далкалъчева, Радостина Тодорова
Сценична адаптация: Тея Сугарева
Постановка: Тея Сугарева
Музикално оформление: Георги Стрезов
Фотограф: Радостин Седевчев
Видеодизайн: Венцислав Йосифов, Николай Петров
Актьори: Йордан Ръсин, Христо Ушев, Деян Цвятков, Стефан Димитров, Никола Парашкевов, Деница Даринова, Йонко Димитров, Антон Григоров, Борислава Стратиева, Мариана Бонева, Божидар Матанов

Програмата

Комедия комедия по М. Булгаков и Н. В. Гогол

 

Чиновникът Чичиков, разорен за пореден път, се опитва да се върне в играта...

За тази цел той прилага невероятен план. Обикаляйки руските помешчици, той ги убеждава, чрез невероятния си талант на приспособяване, да му продават фиктивни крепостни, които все още не са зачислени към списъците като мъртви.

До къде ще го отведе това начинание, дори самият Чичиков не подозира.

В едно можем да бъдем сигурни – и за Гогол и за Булгаков, Чичиков е съвършеният фокус на социалните недъзи. Чичиков е поквареният и разяден от обществото човек, който почти е озверял от амбиция по реализирането на своето бъдеще.

 

Докато съвременният Чичиков е по-скоро един необичайно гъвкав и повратлив човек – издържащ на всякакви условия и – което е по-лошото – съгласен на всякакви посегателства над личността. Днес Чичиков ги припознава по-скоро като предизвикателства, отколкото като личностна агресия, сам се хвърля в тях и със собственото си съществуване създава условията за тяхното виреене в обществения живот и съзнание.

Театри


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини