СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Лунатици

- 10/10
Автор: Кен Лудвиг
Превод: Светлана Панчева
Сценография и костюми: Елена Иванова
Сценична адаптация: Михаил Петров
Постановка: Росица Обрешкова
Актьори: Виолета Гиндева, Михаил Петров, Аня Пенчева, Христо Чешмеджиев, Анна Петрова, Васил Драганов, София Бобчева, Павел Иванов, Владислава Николова

Програмата

Лунатици“ е комедия с елементи на фарс, която фино осмива ролята на играещия човек в обществото. Текстът предоставя възможност да наблюдаваме битието на актьора след като излезе от светлината на прожектора и свали театралния грим.

 

"Лунатици” е динамична и очарователна комедия за двойка прочути навремето актьори – Джордж и Шарлът Хей, които сега са принудени да играят в градчета като Бъфълоу, щат Ню Йорк на малки бедни сцени като тази на театър “Ерлангър”.

Но нито Джордж, нито Шарлът, нито дъщеря им Розалинд, нито вече възрастната бивша актриса Етел, както и младите им колеги не са загубили любовта си към сцената и вярата, че единствено и само театърът ,,е спасителното ни въже, живата ни връзка с хората и човещината.” В тази забавна и ярка комедия главни действащи лица са негово величество Театъра и неговите покорни слуги Актьорите, които в лудешки ритъм всъщност играят три пиеси едновременно. Изпълнен с изобретателно комични измислици и великолепно чувство за абсурдно смешното, спектакълът е истински романтично и искрено обяснение в любов към живия театър.

Театри


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини