СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Да играеш жертвата

- 0/10
Автор: Братя Преснякови
Режисьор: Диана Добрева
Сценография и костюми: Нина Пашова
Музика: Петя Диманова
Актьори: Гергана Данданова, Милен Миланов, Александър Дойнов, Веселин Анчев, Георги Къркеланов, Анастасия Ингилизова, Тигран Торосян, Деян Георгиев, Десислава Касабова, Мирослав Косев, Стефка Янорова, Веселин Ранков

Програмата

Валя, главният герой на пиесата, след завършване на университета се е уредил на работа в милицията. Там задълженията му са да изобразява жертвите на криминални престъпления по време на следствените експерименти. Този сюжет се оказва истинска находка, която позволява на авторите не само да разчупят урбанистичната черупка и да извадят на показ жестокостта, безсмислието и абсурда на една съвременна действителност, но и да направят от това невероятен фарс. Те изследват в дълбочина травмите на  обществото, като ги разбъркват в невероятния сюрреалистичен коктейл на черната  комедия.
 


Световната премиера се е състояла в рамките на Единбургския фестивал през 2003 година в копродукция с „Роял Корт Тиатър”. Руската премиера е на режисьора Кирил Серебренников в знаменития Московски художествен театър, а филмът със същото заглавие, който същият режисьор снима, става събитие и получава наградите „Кинотавър’2006” и „Златният Марк Аврелий” за най-добър филм на първия международен кинофестивал в Рим.

Театри


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини