СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Вълшебната флейта

- 10/10
Автор: В. А. Моцарт
Режисьор: Юлия Кръстева
Диригент: Борис Спасов
Актьори: Зорница Дамянова, Антония Иванова, Елена Стоянова, Ветка Петкова, Румяна Петрова, Кръстан Кръстанов, Надя Колева, Красимир Динев, Ангел Христов, Хрисимир Дамянов

Програмата

Опера от Волфганг Амадеус Моцарт - адаптирана версия за деца

 

Последната опера на В. А. Моцарт, „Вълшебната флейта" е шедьовър, който не слиза от оперните сцени. За първи път е представена във Виена на 30 септември 1791 г., под диригентството на композитора и преминава с голям успех. Гьоте много харесва тази опера, нарича я „утопична и странна приказка, в която се проповядват човешките добродетели: любов, трудолюбие, нравствено съвършенство".

В Софийската опера „Вълшебната флейта" е поставяна многократно, но специално за новата детска образователна програма, от режисьорката Юлия Кръстева, диригентът Борис Спасов и художничката Христиана Михалева е създадена адаптирана версия за деца. Действието е съсредоточено и динамично, сюжетът е пресъздаден с много хумор и настроение, главните герои са представени с най известните си арии и ансамбли.

Сблъсъкът на добрите и зли сили, приятелството и любовта са в основата на спектакъла, от който струи много радост, светлина и оптимизъм.

 

Опера и балет


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини