СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Кирил Ефремов в ролята на Фидел Кастро в Сатиричния театър

09:01 | 1 декември 2016 | Мая Филипова
Кирил Ефремов в ”Джина и Фидел”, спектакъл на Сатиричния театър Кирил Ефремов в ”Джина и Фидел”, спектакъл на Сатиричния театър
Утре, от 19:30ч. на Камерна сцена в Сатирата ще се играе следващото представление на спектакъла "Джина и Фидел" от унгарския драматург и режисьор Жолт Пожгаи.
Пиесата е базирана на действителната среща между Джина Лолобриджида и Фидел Кастро, състояла се през 1974 г. Актрисата е изпратена в Куба, за да направи филм за Ел Команданте за италианската телевизия Rai Uno, която не излъчва филма, а лентата със заснетия материал изчезва. Една от версиите е, че по време на Студената война не е било уместно Кастро да бъде представян в положителна светлина.

Снимка
Джина Лолобриджина и Фидел Кастро по време на срещата им в Куба


Ролите на Джина и Фидел в пиесата се изпълняват от Нона Йотова и Кирил Ефремов, а тяхната интерпретация е наистина впечатляваща. В седмицата, в която светът се прощава с Фидел Кастро всички, които харесват кубинския лидер могат да гледат спектакъла в Сатиричния театър.

Снимка
Кирил Ефремов и Нона Йотова в спектакъла "Джина и Фидел", Сатиричен театър

Още снимки вижте тук>>>

Ето какво сподели специално за Dir.bg актьорът Кирил Ефремов, който има привилегията да играе тази роля:

Какво е усещането да си Фидел Кастро?

Великолепно, вълнуващо усещане. Всеки път, когато трябва да играя, се вълнувам. За мен ролята на Кастро в пиесата "Джина и Фидел" е великолепно преживяне, защото това е една велика личност, един човек, който цял живот се е борил за една единствена кауза - да бъде народът му свободен и да живее добре.

Как се готвихте за тази роля?

Когато започнах да работя по ролята, трябваше да прочета много литература за него и научих факти, които не ми бяха известни. Фидел Кастро ми стана интересен - усетих що за човек е и каква голяма отговорност носи с това, което прави. Готов е да влезе в конфликт с най-великите сили на света само и само, за да устоява идеята за революцията и свободата на своя народ. Впечатлих се и от неговите лични качества - харизматична личност, говорил е няколко езика и е бил много образован. Познавал е най-бедно живеещите в Куба и затова, когато идва на власт, много е държал народът да се образова. Негов приоритет в политиката му са били здравеопазването и образованието.


Кирил Ефремов е роден на 7 юли 1975 г. в София. Актьорската му кариера започва, когато е една 15-годишен, с участието му в телевизионното предаване "Коктейлите на Влади". Завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Здравко Митков. Играл е в театър "София", Народния театър "Иван Вазов", "Българска армия", "Сълза и смях", През 2010-2011 г. снима във филма "Операция „Шменти капели“,чийто автор е Владислав Карамфилов (Влади Въргала), а режисьор е Иван Митов и др. Става изключително популярен и печели любовта на зрителите, с участието си в телевизионния сериал "Под прикритие" на БНТ, където изпълнява ролята на Тишо Близнака, "бригадир" в групировката на Джаро.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини