СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Дипломният спектакъл „Хамелин” на НАТФИЗ влиза в Сатирата

13:26 | 23 ноември 2016 | Културен афиш
Александра Петрова, режисьор Александра Петрова, режисьор
Премиерата на пиесата на испанския драматург - Хуан Майорга, която се поставя за първи път у нас, е на 28-ми ноември на камерна сцена „Методи Андонов“.
Следващите дати на представлението са 7 и 16 декември.

"Хамелин" е дипломна работа на младата режисьорка Александра Петрова и студенти по актьорско майсторство в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Спектакълът е впечатлил директора на Сатиричния театър проф. Здравко Митков, който е член на изпитната комисия в театралната академия, и той решава да го покани да се играе на професионална сцена.

„Хамелин“ не е комедия и в този смисъл театърът поема "риск" да включи в репертоара си, който жанрово е насочен към комедията и сатирата, толкова различен спектакъл. Основната цел на Сатиричния театър е да подкрепи възпитаници на НАТФИЗ в началото на професионалната им реализация и така да подаде ръка на талантливи млади български творци.

Хуан Майорга е един от най-награждаваните и поставяни испански драматурзи в Европа. Очаква се той да дойде в България през март по повод Световния ден на театъра по покана на Институт „Сервантес“.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини