СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

”Странната двойка” от Нийл Саймън с премиера в Сатирата

11:11 | 28 октомври 2016 | Културен афиш
”Странната двойка”от Нийл Саймън,  постановка на Сатиричен театър ”Странната двойка”от Нийл Саймън, постановка на Сатиричен театър
Тази вечер, от 19:30 часа, на камерната сцена "Методи Андонов" в Сатиричния театър е първото представление на култовата комедия "Странната двойка".
Какво се случва в пиесата: Невротичният чистник Феликс (Константин Икономов) е изгонен от жена си и се нанася при своя немърлив и склонен към хазарт приятел Оскар (Светломир Радев). Съвсем скоро от разхвърляна бърлога на разведен мъж, апартаментът се превръща в лъщящо от чистота жилище. Седмичният покер на мъжката компания на Оскар обаче не върви, защото вместо да държи картите и да залага, Феликс пече сладкиши и маже сандвичи… И Оскар започва да се замисля дали не е време да се освободи от тази досадно изрядна домакиня от мъжки пол и дали има място за две противоположности под един покрив.

На сцената на Сатиричния театър зрителите могат да гледат оригиналната версия на пиесата под режисурата на Андрей Аврамов. Сценографията е на Невена Белева. В ролите участват: Освен Константин Икономов (Феликс) и Светломир Радев (Оскар), които правят шеметен дует на сцената – в пиесата ще видите и другите млади звезди на Сатирата: Милена Аврамова, Мартин Каров, Богдан Казанджиев, Явор Борисов и Ирина Първанова.
Следващите дати, на които ще се играе спектакълът са: 7, 14 и 26 ноември.

Нийл Саймън е един от популярните американски драматурзи. През 1965 г.  е удостоен с награда „Тони“ за „Странната двойка“. Носител  на  “Пулицър” за “Изгубени в Йонкърс” (1991), на три награди “Тони” и три номинации “Оскар” за най-добър сценарий. В България са поставяни няколко негови пиеси - “Странната двойка”, “Жените на Джейк”, “Добрият доктор”, „Слънчево с гръмотевици”, „Луд съм по теб”, „Влюбен за последно” и „Глупаци”.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини