СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Поли Генова с концерт на сцената на Амфитеатър ”Аполония”

15:12 | 26 август 2016 | Културен афиш
Поли Генова, певица Поли Генова, певица
3 септември (събота), от 21:00 часа
Събитието е част от програмата на Празниците на изкуствата "Аполония" 2016.

Заедно с Поли Генова на сцената на Амфитеатъра в Созопол ще излязат: LaTiDaЯна Балева, Десислава Христова, Елизабет Нешева, Стефан Стефанов – пиано и бас, Васил Крумов – китара и Росен Ватев – ударни инструменти.

Поли Генова се занимава с музика от най-ранна възраст. През 1995 става първият член на току-що сформираната детска вокална група Бон-Бон и водеща на предаване със същото заглавие. Тогава започва и професионалната й музикална кариера. Завършва НМУ Любомир Пипков със специалност кларинет. Впоследствие следва режисура в НАТФИЗ. Четири пъти участва на българския финал на Евровизия, през 2005 и 2006 година с група Мелъди, а впоследствие на 2009 и 2011 – самостоятелно. Нейната песен На инат печели правото да участва на Евровизия 2011 в Дюселдорф, където е на 6 точки от финалното класиране.

БНТ избира Поли Генова за представител на България на Евровизия 2016, където тя участва с песента If Love Was a Crime, която се превърна в тотален летен хит на 2016. След като е класирана като един от десетте участници в своя полуфинал,[тя завършва на 4 място на финала след Украйна, Австралия и Русия, което е рекордно класиране за България.

Програма на Празници на изкуствата "Аполония" 2016 Созопол

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини