СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Алиса Зиновиева участва в турнето на „Гран Гала Опера“

15:36 | 29 юни 2016 | Културен афиш
Алиса Зиновиева, сопран (Латвия) Алиса Зиновиева, сопран (Латвия)
Оперната дива пристига в България за турне, организирано от българо-италианската компания MGA Management Group.
Алиса Зиновиева идва отново в България, за да участва заедно със своите именити колеги тенора Марио Маланини, баритона Кармело Карузо и мецосопраното Соня Фортунато в турнето на „Гран Гала Опера“,  под диригентството на Маестро Марчело Рота.

Първи старозагорци ще имат възможността да аплодират световноизвестните оперни изпълнители на 8 юли на сцената на Античния форум „Августа Траяна“ . Гала концертът ще бъде представен в Русе на 10 юли /в Летен театър-Военен клуб/, в Бургас – на 12 юли /на сцената на Летния театър/ и във Варна - на 13 юли /в Двореца на културата и спорта/. Всички концерти са с начален час 20.30 часа, във Варна – концертът започва в 19.30 часа.

Алиса Зиновиева е добре позната на софийската публика от триумфалните гостувания на Русенската опера в зала1 на НДК със спектаклите на оперите „Тоска”, „Трубадур” и „Бал с маски”. Брилянтното сопрано направи и своя запомнящ се дебют на софийска сцена в ролята на Аида от едноименната опера на Верди. Когато решава да приеме поканата да участва в спектакъла на операта „Тоска“ през 2013 година, Алиса Зиновиева няма колебания: „Аз се съгласих да пея в София , без да се замисля. България винаги ме е очаровала , имам някои български приятели и бих искал да науча повече за вашата култура и за хората. Мисля, че в някои отношения ние сме много подобни, близки. Имате големи традиции в Операта, известни певци и диригенти и се радвам да участвам в събитието, което ще допринесе за разширяване на отношенията с вашата прекрасна страна“.

Родена в Латвия, Алиса Зиновиева започва да се занимава с пеене много рано – още в Музикалното училище в родния си град тя е забелязана от нейните преподаватели и е посъветвана да продължи обучението си в Консерваторията в Рига, където е приета на 17 годишна възраст. Продължава да учи пеене в Консерваторията „Санта Чечилия“ в Рим, завършва през 2003 г. и веднага влиза в Академията на Миланската Скала . Приемът ѝ за двугодишен период в Академията за усъвършенстване на млади оперни певци на Миланската Скала отваря вратите на певицата към самия театър и тя има изключителната възможност да дебютира на една от най-престижните сцени в света, където се изявява вече над 10 години.

В Скалата се среща на сцената и с великия Пласидо Доминго. В турнето на „Гран Гала Опера“ Алиса Зиновиева ще изпълни избрани арии, дуети и канцонети, които самата тя обича и пее винаги с удоволствие: ария на Тоска от второ действие на едноименната опера, ария на Лиу от „Турандот“ на Пучини, дует на Ханна и Данило от оперетата „Веселата вдовица“ на Лехар /заедно с Марио Маланини/, „Баркарола“ от „Хофманови разкази“ на Офенбах /със Соня Фортунато/, неаполитанската канцонета „Върни се в Соренто“.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини