СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

”Разговори с мама” - премиера в Театър 199

13:32 | 25 юни 2016 | Културен афиш
Меглена Караламбова, актриса и Георги Къркеланов, актьор Меглена Караламбова, актриса и Георги Къркеланов, актьор
25 и 28 юни 2016, от 20:00 часа
Пиесата  "Разговори с мама" на аржентинския драматург Сантяго Овес, сценична адаптация на Жорди Галсеран, поставя за пръв в България Венци Кулев на сцената на театър 199 "Валентин Стойчев" .

В ролите зрителите могат да видят актьорите Меглена Караламбова и Георги Къркеланов.

Това е една смешна история върху сериозни теми. Любопитен двубой между майка и син. Дали най-важната цел в живота да е високоплатената работа, луксозната кола, скъпият апартамент, екскурзията до Канарските острови?... Ами после?!

Роденият на 5 март 1964 г. Жорди Галсеран е каталонски драматург, сценарист и преводач, добил международна известност с пиесата си „Методът Грьонхолм“.  Живее в Барселона. Пише както на каталонски, така и на испански.

Галсеран следва филология в Барселонския университет. През 1988 г. започва да пише пиеси. Издава и няколко книги с разкази. Превежда „Ревизор“ на Н. В. Гогол, пиеси на Карло Голдони, Нийл Саймън и Душан Ковачевич. Сред драматургичните творби на автора са „Верига от думи“ (награда „Борн“ за театър през 1995 г.), „Дакота“ (приз „Игнази Иглесиас“ за 1995 г.), „Гауди“ (мюзикъл в съавторство с Алберт Гиноварт, 2002 г.).

Сред по-новите му произведения са „Карнавал“ (2005), „Канкун“ (2007), „Бурунданга“ (2009) и „Кредитът“ (2013). Жорди Галсеран е добре познат на българския зрител, който е имал възможността да се срещне с голяма част от неговите пиеси. А настоящата реализация на „Разговори с мама“ е първа постановка у нас на това заглавие.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини