СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Арт фестивал „предМАРТенска треска“ в Театър „София“

12:10 | 13 февруари 2016 | Културен афиш
Креативна работилница „ШиШарка” Креативна работилница „ШиШарка”
„предМАРТенска треска“ ще се проведе на 27 и 28 февруари 2016 г. и е естествено продължение на „Коледата е възможна“.
Арт фестивалът през декември показа, че децата обичат да прекарват време в театъра не само като зрители.

Затова Театър „София“ отново предлага на родителите форма на забавление на децата, съчетана с възпитаване на любов и отношение към изкуството. Новостите сред арт ателиетата са народни танци, ще се учи математика чрез игри, ще си направят мини театър, ще рисуват, ще направят интересна мартенска украса с шаблони.

Представленията ще бъдат „Питър Пан“ от Пиърс Чатър Робинсън (на 27 февруари от 11 ч.) и „Пипи Дългото Чорапче“ по Астрид Линдгрен, адаптация Димитър Стефанов. А в камерна зала Майя Остоич ще провокира децата да прочетат книжките на Астрид Линдгрен, като ги срещне с нейните герои по един необичаен начин.

Ще се проведе и Операция „Мартеница“ - конкурс за деца. Конкурсът стимулира тяхната креативност, насърчава ги да бъдат обществено ангажирани с поощрение да използват материали, които иначе биха били изхвърлени, за направата на нещо, което ще бъде използвано от някого и който ще дари за каузата на Фондация „Надежда за малките“.

Събраните мартеници ще бъдат подредени в изложба във фоайето на театъра. На 28 февруари от 12:15 ч. трима от участниците ще получат специални награди, а всички останали – картичка с автограф от артисти на Театър „София“.

Двама специални помощници на Баба Марта ще дойдат, за да връчат наградите. Подаръците са осигурени от партньори на Театър „София“.



Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини