СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Премиера на книгата ”Всичко е заради Исляма” от Глен Бек

10:57 | 12 февруари 2016 | Културен афиш
16 февруари 2016 г., от 18:30 часа, книжарница "Хеликон - Витоша"
Книгата на Глен Бек ще бъде представена от нейния издател Калин Манолов, от издателска къща Мак.

В кратката си, изцяло базирана на документирани факти книга "Всичко е заради исляма", Глен Бек показва „обратната страна“ на исляма. Той  обяснява връзката между салафизма (пречистването на исляма) и ислямизма (използването на насилие, за да се наложи шериата на целия свят). Доказва и неразривната връзка между ислямисткия тероризъм и религията ислям. Накрая говори за бъдещето – как да се защитим срещу хора, които вярват, че следват пряко заповеди от Аллах, за да ни унищожат.

Все пак авторът е оптимист: ислямът може да бъде реформиран, и то от самите мюсюлмани. Християните могат да им помогнат, като „не скачат в пропастта“. Американската критика я определя като една от най-добрите книги за исляма и ислямския тероризъм. Преводът е на Огнян Дъскарев.

Глен Бек е роден в Маунт Върнън, Вашингтон, през 1964 г. Американски телевизионен и радио журналист и продуцент, консервативен политически коментатор и предприемач. Автор на шест бестселъра от класацията на New York Times. Основател и главен изпълнителен директор на Mercury Radio Arts, мултимедийна продуцентска компания за радио, телевизия и издателска дейност.

Пламенен защитник на традиционните американски ценности, което дава повод на критиците му да твърдят, че разпространява конспиративни теории и използва подстрекателска реторика с цел по-висок рейтинг. След като през 2011 г. напуска Fox News, Глен Бек стартира проекта си TheBlaze. В момента води едночасова следобедна програма и тричасово сутрешно радиошоу, излъчвани по TheBlaze.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини