СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

НДК инициира създаването на Конгресно бюро

14:32 | 30 ноември 2015 | Културен афиш
Пабло Накле-Черути, изп. директор на на ​групата VIPARIS, Франция Пабло Накле-Черути, изп. директор на на ​групата VIPARIS, Франция
Пабло Накле-Черути сподели в НДК френския опит в конгр​есната индустрия​
Изпълнителният директор на ​групата VIPARIS, обединяваща 10-те най-големи конгресни и изложбени центрове в Париж​, Пабло Накле-Черути дойде в България по покана на директора на НДК Мирослав Боршош и изнесе публична лекция на тема: "Мениджмънт и лидерство в конгресната индустрия: френският опит" в Зала 8 на Двореца.

За мен е чест да съм тук и искам да благодаря на НДК за подкрепата, която ни оказахте в тези трудни за Франция дни. Това ни показва, че имаме добри приятели и ни напомни, че всички ние живеем в демократични държави. Благодаря още веднъж на домакините от НДК за отправената покана”, бяха встъпителните думи на Черути. По време на кратката си презентация той разказа специфични моменти от дейността на конгресните центрове, които управлява и конкретни препоръки, оценявайки високо сътрудничеството между представляваната от него институция и НДК.

Пабло Накле-Черути сподели, че в конгресната индустрия нещата постоянно се променят и не бива да се забравя, че хората винаги ще имат нужда да се събират и виждат помежду си. Той разказа кратката история на създаването на мощната група VIPARIS, която към този момент има 90-95% дял от конгресния капацитет в Париж. “Преди 2008 г., когато създадохме групата, Париж беше “разделен” от двете големи компании - Парижката търговско-промишлена палата и Париж Експо. Това създаваше вътрешна конкуренция, което ни пречеше да се съревноваваме с тогавашните топ-дестинации Виена и Мадрид”, припомни си Черути.

Директорът на VIPARIS разкри, че мащабите на Париж и общата площ от 650 хил. кв. м., с които разполага компанията, не са били напълно достатъчни, за да бъде разпознат града като идеално място за конгресен туризъм. Едно от най-важните неща е доброто планиране на проявите и професионалното отношение към всеки един клиент, който реши да организира своите изложения, конгреси или корпоративни събития там. В тази връзка, внимателното райониране на града, в зависимост от разположените изложбени площи, също е от изключителна важност.

80% от нашите приходи идват от редовни клиенти”, сподели още Черути. Компанията разполага с 400 служители, но само за една година на нейните площи се провеждат повече от 400 събития от голям мащаб в различни категории, генерирайки приходи от над 300 млн. евро. А само най-популярните 5 изложения привличат приблизително 2,2 млн. посетители.

На базата на 8-годишния опит, който компанията има, Черути обясни и как се става световен лидер в конгресната индустрия. “Важно е да се работи в различните сегменти на пазара и с всички играчи. Ние печелим, когато работим съвместно с общината и националните власти. Ние си сътрудничим с тях, особено когато става въпрос за най-големите изложения”, уточни той. Това е продиктувано най-вече от общия интерес на частната компания и общинската власт в Париж да бъде най-големият конгресен център в света.
 
“Ние сме разработили специални пакети, включващи всички услуги - не само създаването на подходящи условия за провеждане на дадено събитие, но и съпътстваща културна програма, турове, дори предлагане на резервации за хотели, които при нас са на разумни цени, тъй като ги планираме с години напред”, разкри още Черути. Всичко това е в основата и международните награди за водеща конгресна дестинация, които Париж печели всяка година.
Ново предизвикателство за VIPARIS са новите нетрадиционни пазари като спортните и всички сезонни прояви.

Пабло Накле-Черути е завършил Института по политически науки в Страсбург, както и Училище по военна икономика. В периода 2007-2011 г. е генерален директор на фондацията „Прометеус”. През 2011 г., едва на 30 години става директор по комуникациите и институционалните отношения на групата Unibail-Rodamco. На този етап, той не е новобранец и в политиката. От 2009 до 2011 г. е бил член на кабинета на Кристин Лагард, заемайки поста на министър на икономиката и финансите в Берси. От 2014 г. до този момент е изпълнителен директор на групата VIPARIS – 10-те най-големи конгресни и изложбени центрове в Париж.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини