СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

”Златен век” за Хосе Карерас от Вежди Рашидов

09:09 | 27 ноември 2015 | Културен афиш
Хосе Карерас, тенор (Испания) Хосе Карерас, тенор (Испания)
Министерството на културата ще удостои прочутия испански оперен певец Хосе Карерас, един от Тримата тенори, с най-престижното си отличие.
Връчването на почетния знак „Златен век” - звезда с огърлие ще се състои по време на прощалния концерт на великия тенор на 3 декември в зала 1 на НДК.

Най-високото отличие на Министерството на културата ще бъде връчено на Маестрото по предложение на министъра на културата Вежди Рашидов от заместник-министъра на културата Боил Банов. Великият тенор ще получи и грамота за постигнати изключително високи творчески резултати и големи заслуги за развитието и популяризирането на културата и изкуството.

За съжаление Хосе Карерас няма да може да осъществи желанието си да се срещне с министър Вежди Рашидов, но се очаква да бъде приет от кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова. Единият от Тримата тенори е отделил и време, за да успее да разгледа столицата ни в компанията на българските си приятели.

На сцената в зала 1 на НДК на Карерас ще партнира оркестърът на Любка Биаджони “София Симфоникс”, съставен от най-добрите български музиканти. Освен тях на сцената ще излязат още диригентът Давид Хименес и сопраното на Болшой Театър Анна Аглатова.

Ще прозвучат пиеси от Йохан Щраус, Джузепе Верди, Дмитрий Шостакович, Ерик Сати, Едвард Григ и други автори. Интересът към концерта на великия тенор “A Life In Music” е изключително голям. Една от причините за това е и фактът, че това ще бъде последното излизане на Карерас пред родна публика. По-рано тази година Маестрото обяви, че се оттегля от активната кариера в музиката, за да се посвети на фондацията си за борба с левкемията.

Организатор на концерта на Хосе Карерас е Жокер Медиа.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини