СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Деян Донков и Аня Пенчева попадат ”Извън пътя” в НДК

11:18 | 8 октомври 2015 | Културен афиш
Деян Донков, сцена от “Извън пътя”, филм на Николай Волев Деян Донков, сцена от “Извън пътя”, филм на Николай Волев
НДК съпродуцира първия филм на Николай Волев след 15 годишно мълчание, информират от Двореца.
Зала 9 на Националния дворец на културата се превърна във филмова площадка за една от сцените на чакания с огромен интерес игрален филм “Извън пътя”.

Във филма, чийто копродуцент е и НДК, участ​ват звездните актьори Деян Донков и Аня Пенчева, а режисьор е Николай Волев. Любопитен момент е, че това е първата продукция, режисирана от него след 15-годишно творческо мълчание.

Филмът е своеобразен разказ за трудностите и доброволните жертви, които прави една жена, в стремежа си да подкрепи своя съпруг, вярвайки до последно в таланта му…

За вдъхновението, породено от екстремните усещания, изживяни чрез страстта на офроуда… За преплитането на реалността със съприживените пиеси…


Николай Волев
Известният режисьор е роден на 10 април 1946 г. Първоначално следва 2 години “Архитектура”, а след това завършва “Кинорежисура” в Лондонското филмово училище през 1972 г. Между 1972 и 1976 г. прави документални филми за БНТ като сценарист и режисьор, а от 1978 до 1991 г. прави същото и за “Бояна филм”. Филмографията му включва заглавия като: “Двойникът” (1980 г.), “Господин за един ден” (1983 г.), “Да обичаш на инат” (1986 г.), “Маргарит и Маргарита” (1989 г.), “Козият рог” (1994 г.), “Вечният любовник” (1999 г.) и “Огледалото на дявола” (2001 г.)

Аня Пенчева
Една от най-красивите и талантливи български актриси е родена на 12 септември 1957 г. в гр. Смолян. Завършва “Актьорско майсторство” при проф. Сашо Стоянов във ВИТИЗ “Кръстьо Сарафов” през 1980 г. В киното започва да се снима още като дете. Дебютира във филма “Цар Иван Шишман” едва на 12-годишна възраст в ролята на царица Мария. Първата ѝ по-сериозна роля е на Розмари в “Тайфуни с нежни имена”. Участвала е в десетки филми, а през 2002 г. получава награда “Аскеер” за поддържаща актриса за ролята й в “Похапване с приятели”.


Деян Донков
Роден е в гр. Видин на 27 август 1974 г. През 1997 г. завършва “Актьорско майсторство” в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Енчо Халачев и Снежина Танковска. По-късно завършва и своята магистратура при проф. Крикор Азарян. Работи на сцените на "Българска армия", Народния театър и др. През 1999 г. изиграва ролята на Валмон в постановката "Опасни връзки" и получава "Аскеер" за изгряваща звезда. Участвал е в десетки филми и е носител на редица награди, сред които 4 награди “Аскеер” и 2 “Икар”. Успехът му го изстрелва на челните редици и нарежда имената му сред всепризнатите любимци на българската публика.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини