СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Изключителен успех за Третия Вагнеров фестивал в София

12:24 | 6 юли 2015 | Мая Филипова
Тетралогия ”Пръстенът на нибелунга”, Вагнер Тетралогия ”Пръстенът на нибелунга”, Вагнер
Мнения на гостите За третия Вагнеров фестивал – втора вечер в Софийската опера и балет:
Ирина Александрова Черномурова - началник на отдела за перспективно планиране и специални проекти в Балшой театър: "Радостна съм, че съм в София. Слушала съм много за оперния театър тук. Дойдох да гледам „Пръстенът на нибелунга”, защото тетралогията е трудна за поставяне. Изисква наличието на Вагнерови певци, на подходящ режисьор и на всички останали, които реализилат проекта. След като изгледах „Рейнско злато” и „Валкюра”, съм възхитена от всичко, което видях и чух. Вагнер, на българска сцена е поставен великолепно. Чакам с нетърпение да видя „Зигфрид” и „Залезът на боговете”. На добър час!"

Д-р Йо – Тайван, професор по история на музиката: " За мен това е първият Вагнеров фестивал в София. Възхитен съм след като изгледах първото действие на Валкюра. Смятам, че сценографията е изключително интересна. Използването на мултимедия, бързината на ефектите – пламъците, които обхващат кръга и всичко е изключително. Аз съм истински впечатлен."

Джон Пол Бетендорф – Люксенбург, журналист: "Аз съм от Люксенбург, работя в радио за култура в свободното си време. Вчера гледах „Рейнско злато”, днес „Валкюра” и мога да кажа че наистина излязох извън себе си. Изключително щастлив съм, че съм тук. Изпълнението на певците е отлично, това е първото ми впечатление. Бил съм разбира се на Ринга преди в Байрот, но сцената тук е наистина изключителна."

Мария Лих – Австралия, професор: " Аз съм от Австралия, изключително впечатлена съм от певците, костюмите и сценографията. Миналата година фестивала беше посетен от други мой сънародници, така и научих за него, те бяха изключително възхитени ето защо реших, че трябва да го посетя."

Томас Краков – бивш председател на световното Вагнерово общество: "Малко е да кажа, че съм впечатлен. „Пръстенът” на Карталов, неговите певци, които са и много добри драматични актьори, сценографията, оркестъра и всички останали са върховни. Не съм се чувствал така екзалтиран дори и на представленията в Байройт. Очаквам да остана със същите впечатления и за останалите два спектакъла от тетралогията".

Софийска опера и балет

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини