СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Темелко Темелков открива фотоизложба в НДК

10:00 | 27 май 2015 | Мая Филипова
Темелко Темелков, фотограф Темелко Темелков, фотограф
NEWSight - фотоизложба на Темелко Темелков /27 май - 20 юни 2015/, НДК - Мраморно фоайе.
NEWSight е вдъхновен от класическата фотография с идеята да предложи изненадващ нов подход при портретирането. Това е най-новият проект на един от най-активните български модни фотографи - Темелко Темелков.

Изложбата съдържа над 20 различни по размер обемни фотографии на известни и неизвестни личности. Авторът снима лицата на своите модели от всички посоки. И това не е случайно. Защото вместо обичайния двуизмерен фотопортрет, закачен в рамка на стената, NEWSight портретите са обемни, а четирите фази на всеки от моделите (фас, два профила и гръб) са събрани в паралелепипед, експониран в пространството. Зрителят може да се разходи около всеки обект и да разгледа снимките от всички страни, сякаш в триизмерност, а мащабът на експозициите допълнително подкрепя силата на възприятието.

Темелко Темелков е , възпитаник на НАТФИЗ, носител на множество награди за модна фотография. Освен, че снима за някои от най-важните модни списания, той е автор и на рекламни и музикални клипове, както и оператор и режисьор на филми. Накъдето и да отиде с работата си, Темелко винаги се връща към портрета, който е водеща тема за фотографите още от зората на това изкуство. Новият му проект NEWSight е вдъхновен от класическата портретна фотография, която съчетава с изненадващ нов подход при показването ѝ.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини