СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Катерина Хапсали разкри подробности около новия си роман

09:52 | 26 май 2015 | Културен афиш
Среща с Катерина Хапсали, писател Среща с Катерина Хапсали, писател
Дългоочакваната среща с даровитата писателка се проведе на 25 май, в зала 7 на НДК, в рамките на ХХ “Салон на изкуствата”.
Десетки читатели и почитатели на творчеството на младата българска писателка Катерина Хапсали, която се превърна в истинска сензация със своя дебютен роман “Гръцко кафе”, се събраха на специална вечер в Двореца.

Дошлите гости имаха възможността да чуят ексклузивно два откъса от романа, който тя подготвя и носи работното заглавие “Сливовиц”.

Щастлив съм, че имам възможността да приветствам една прекрасна българска писателка, която е съвсем отскоро на литературния небосклон, но вече с изключително ярко присъствие на него”, заяви директорът на Националния център за книгата към НДК Светлозар Желев.

Още, когато излезе нейната книга, се превърна в най-голямото литературно събитие на годината със своите четири тиража и номинация за наградата “Хеликон”, подчерта Желев. Той допълни, че Хапсали с нейното “Гръцко кафе” е постигнала нещо внушително и изрази своите надежди този роман да бъде своеобразен флагман в отколешния стремеж българската литература да успее да пробие на световната литературна сцена. Той бе категоричен, че в цялата си 15-годишна кариера в издателския бранш не е попадал на ръкопис, който още от първо четене да е готов веднага за издаване.

Писателят Димитър Шумналиев, който е и първият читател на “Гръцко кафе”, сподели своя възторг от творбата на Хапсали, споделяйки, че е останал изумен от първите откъси, които прохождащата писателка му е изпращала в началото, преди изобщо да е бил оформен финалния текст. “Аз бях омаян от това, което прочетох в началото. Толкова ми хареса, че започнахме да общуваме с Катерина и разбрах, че тези отделни първоначални бисери, трябва да се нанижат и само след 10-20 дни тя ми прати друг вариант и полека-лека осъзнах, че ще се получи една великолепна книга с ясен финал и послание”, каза Шумналиев.

Авторката срещна за пръв път своята публика с новия й роман, който е все още в процес на писане “Сливовиц” и прочете два ексклузивни откъса от него. Тя обеща на своите почитатели, че ще могат да имат новата й книга в ръцете си до края на тази календарна година.

Директорът на НДК Мирослав Боршош поднесе букет на обещаващата писателка, като й пожела покоряването на нови върхове по нейния творчески път.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини