СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Гастрол на Русенска опера с ”Аида” в зала 1 на НДК

09:56 | 27 май 2015 | Мая Филипова
”Аида”, Русенска опера, 2015 ”Аида”, Русенска опера, 2015

Видео: Държавна опера-Русе гостува с "Аида" в зала 1 на НДК на 27 май

Спектакълът е в рамките на 20-ия Салон на изкуствата, а зрелищното представление ще поднесе доста изненади на публиката.
Алиса Зиновиева, Марцио Джоси и Даниел Муньоз ще са международните звезди в оперната постановка „Аида“, която ще се състои тази вечер в Зала 1 на НДК.

„Аида“ на гениалния Джузепе Верди е част от традиционните суперпродукции, организирани от Монте Мюзик и Държавна опера Русе, като в тази постановка за първи път участват три имена със световна слава и признание.

Творческият инициатор, вдъхновител на събитието и директор на Русенската опера Маестро Найден Тодоров отново стои зад селекцията на звездите в главните роли в спектакъла.

Латвийското сопрано Алиса Зиновиева, вече любимка и на българската публика от незабравимото си участие в оперите „Тоска“ и „Трубадур“, ще се представи в ролята на Аида, аржентинският тенор със световна известност Даниел Муньоз, пял и на сцената на Метрополитън опера, ще видим за първи път в България в ролята на Радамес, италианският баритон Марцио Джоси с респектираща международна кариера, ще гостува в ролята на Амонасро, а великолепното мецосопрано Петя Цонева ще се превъплъти в ролята на Амнерис.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини