СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Цветове, тонове и думи, обединени в уникална изложба в НДК

00:36 | 25 май 2015 | Мая Филипова
”Цветове, тонове и думи”, изложба НДК ”Цветове, тонове и думи”, изложба НДК
Събитието, наречено „Рисувани стихове в музиката” представи творчеството, както на млади надежди, така и на утвърдени таланти."
Това е една особена и концептуална изложба на Владимир Пенев и Васко Василев, изложба-синтез на широк периметър от изкуствата. Заобиколени сме от от книжната медия – Панаира на книгата и присъстваме на уникално взаимодействие между слово, образ и музика. Двореца се е превърнал в жива и естествена територия за подобни културни прояви”, каза д-р Людмил Веселинов, член на Борда на директорите на НДК, който отправи приветствени думи от страна на домакините от Двореца.

Спектакълът представи откриването на експозицията на Владимир Пенев и Васко Василев, както и стихове от Любомир Левчев, Борис Христов, Константин Павлов, Пеньо Пенев и Христо Фотев, в изпълнение на актьора Пламен Манасиев.

Рецитал направиха поетите Тома Марков, Благовеста Пугьова, Стефан Икога и Иван Димитров. Бяха представени и авторски песни по текстове на Любомир Левчев, Пеньо Пенев, Борис Христов и Георги Мархолев. Гостите на откриването имаха удоволствието да видят и видеоклип по песента на Георги Мархолев в съавторство със Стефан Корадов „Плаващ ресторант” – по едноименното стихотворение на Борис Христов.

Изложбата „Рисувани стихове в музиката” може да се разгледа всеки ден до 25 май от 11:00 до 19:00 часа в Мраморното фоайе на НДК.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини