СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Арена ”Армеец” посреща Детската Евровизия на 21 ноември 2015

21:07 | 1 април 2015 | Мая Филипова
Крисия Тодорова при връщането си у нас Крисия Тодорова при връщането си у нас

Видео: Eвровизия

БНТ започва работа по създаването на лого и слоган на българското домакинство на Детската Евровизия 2015, които най-добре да представят България.
Това съобщи на среща с медиите генералният директор на БНТ Вяра Анкова. В пресконференцията участваха още изпълнителният директор Симеон Касабов, програмният директор на БНТ1 Севда Шишманова и Йоана Левиева-Сойър, Мениджър“Специални проекти“в БНТ 1.

Новината от вчера е, че България ще е домакин на XIII-тото издание на Детската Евровизия. Вяра Анкова поясни, че страната ни е получила разрешение на логото да бъде изписано името на България, а не на града-домакин, каквато е официалната практика. Това е шанс и прекрасна реклама за България, защото цяла Европа ще бъде фокусирана към нас.

Севда Шишманова обяви, че есенният телевизионен сезон в обществената медия ще бъде изцяло подчинен на събитията, съпътстващи Детската Евровизия.Трябва да си дадем сметка за мащаба, отговорността и огромния шанс, които стоят не само пред БНТ, но и пред цялата телевизионна индустрия. Става въпрос за покриване на изключително високи технологични и телевизионни стандарти, предназначени за международна аудитория, които не могат да се сравняват с локалните продукции. Най-важното, в което ще инвестираме, ще бъде персонификацията на българската Евровизия – това, което ще я направи наистина уникална.“,коментира Шишманова.“

България получи  шанс  да е домакин на XIII-тото издани на Детската Евровизия през 2015 след отличното представяне миналата година в Малта на Крисия, в акомпанимент на две пиана на Хасан и Ибрахим Игнатови.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини