СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

Нов театър НДК – иновативна концепция за сценично изкуство

14:10 | 5 март 2015 | Мая Филипова
Тигран Торосян, актьор Тигран Торосян, актьор
На официална прескоференция днес, 5 март бяха представени детайли около предстоящото откриване на най-новата театрална сцена в столицата.
В нея взеха участие Директорът на театъра Бойко Илиев и колегите му Александър Урумов, Димитър Стефанов и Цветан Николов, които запознаха присъстващите с амбициите на най-младия театър в София и представиха концепцията си за неговото бъдещо равитие.

В пресконференцията се включиха и част от актьорите, които ще се изявяват на неговата сцена – Тигран Торосян, Димитър Тодоров, Елена Атанасова и други.

Нов Театър НДК ще има в афиша си, както доказали се заглавия от държавните и общински театри, така и представления на частни трупи и дебютиращи млади творци.

Беше анонсирана и официалната програма на Нов Театър НДК, разделена на три основни модула – „Основна програма”, „Детски театър” и „Нощен театър”.

Тази вечер, с премиерния моноспектакъл на Тигран Торосян - "Изрод" на Джон Легуизамо, ще бъде вдигната театралната завеса, а на 9 март, с премиерата на "Амадеус" на Бойко Илиев е официалното му откриване. През март ще има 7 премиери, не само с известни актьори, а и със съвсем нови лица.

Нов театър НДК се намира на партерния етаж на НДК, входът е откъм Пасажа.

Всички събития


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш

Всички новини