СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

9 Сеп

Международен кинофестивал в Торонто Канада

43-и международен кинофестивал в Торонто - продължава до 16 септември. Публиката на кинофестивала ще може да гледа 255 пълнометражни филма и 88 късометражни. Най-голямо внимание традиционно привличат "Гала програмата" и "Специалната програма, като през 2018 г. в първата секция на кинофестивала в Торонто ще покажат 17 филма, а във втората - 30. От тях 21 са световни премиери, 7 са международни премиери, 8 - северноамерикански и 11 - канадски премиери.

Фестивалът ще бъде открит на 6 септември 2018 г. със световната премиера на "Крал извън закона" на Дейвид Макензи с Крис Пайн в главната роля и ще бъде закрит на 16 септември 2018 г. със световната премиера на филма "Джеремая Терминатор ЛеРой" на канадския режисьор Джъстин Кели с Кристен Стюарт в главната роля. Световни премиери ще имат филмът на белгийския режисьор Феликс ван Грьонинген "Прекрасно момче" с Тимъти Шаламе и Стив Карел, "Водачът" с Хю Джакман, "Животът такъв, какъвто е" на Дан Фогелман. На кинофестивала ще бъде показан биографичният филм на американския режисьор Деймиън Шазел "Първият човек" с участието на канадския актьор Райън Гослинг в главната роля. Режисьорският дебют на актьора Брадли Купър - римейк на холивудската музикалната драма "Роди се звезда" с участието на Лейди Гага в главната женска роля, и "Вдовици" на Стив Маккуин също ще бъдат представени на кинофестивала както и "Ако Бийл стрийт можеше да говори" на режисьора Бари Дженкинс.

На закриването ще бъде прожектиран филмът "Семеен въпрос" на японския режисьор Хирокадзу Коре-Еда. В категорията "Специално представяне" премиерно ще бъде представен първият филм на канадския режисьор Ксавие Долан "Животът и смъртта на Джон Еф Донован" с участието на Сюзън Сарандън и Кит Харингтън. Кинофестивалът в Торонто се организира от 1976 г. За разлика от другите фестивали, той няма официално жури. Главният му приз е наградата на публиката, която се присъжда по резултатите от гласуването на зрителите.Кино


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш