СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

9 Юни

Национален фестивал на любителските театри

С постановката "Милионерът" от Йордан Йовков на театралната формация "Феникс" от Варна се открива 21-ият Национален фестивал на любителските театри.

Ще бъдат представени произведения на българската литературна класика и пиеси на съвременни чужди автори. В афиша са още "Свекърва" от Антон Страшимиров, "Големанов" от Ст.Л. Костов, "Българи от старо време" на Любен Каравелов на театрални формации при читалища, домове на културата, училища в София, Бургас, Ракитово, Елена, Гълъбово, Левски, Горна Оряховица и други градове в страната.

Във фестивала ще участва и студентският театър при Стопанската академия "Димитър А. Ценов" в Свищов с "Лов на плъхове" от Петер Турини, съставът при Русенския университет "Ангел Кънчев" с "Кради по-малко" от Дарио Фо, както и театърът на бесарабските българи "Смешен петък" в Тараклия, Молдова, с постановката "Посоки" от добруджанския автор Георги Балабанов и приказката "Жених" на Пушкин на театралното студио "Артел" при Дома на културата в Подолск, Русия. Журито на конкурса ще се председателства от проф. Елена Баева.

Церемонията по награждаването на най-добрите постановки ще се състои на 9 юни 2018 г. Голямата награда е на името на театроведа и педагог проф. Гочо Гочев /1913-2003/, който е роден в Каварна.Театър, Опера, Балет


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш