СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

9 Юни

Живописна изложба на Павлин Ковачев в ТЕА АЛБА Галерия ТЕА АЛБА, ул. Янтра 25

ПЪТЕШЕСТВИЯ – 07.06 – 30.06. 2017 г. Цветни, завладяващи, едновременно детски чисти и извели в есенция важните неща в живота, картините на Павлин Ковачев ни въвеждат в света и преживяванията на един заклет пътешественик и прекрасен творец в сезона на неговото жарко лято. Изумителна е лекотата, с която е създадено всяко платно, сякаш на един дъх.

Във всяка мазка се усещат поривът за свобода, разчупване на шаблона и страст, която се предава на зрителя. Късчета от тропически рай – като една градина на чувствата, натюрморти и пейзажи с мекотата и цветовете на екзотичен плод, бездънни сини небеса и водни глъбини. Картините на Павлин, обляти в розова, оранжева и златна светлина носят усещането за лятно пладне Обектите са обобщени, без детайли, формите не хвърлят сянка. Пулсиращата енергия на цветовете се трансформира в едно Дзен спокойствие и овладяност.

Срещата с картините на Павлин Ковачев е дълбоко лично преживяване с богата палитра от емоции, изпълващи до крайност сетивата ни. Авторът ни води към своя свят на образи, багри, чувства и идеи, но след като попаднем там ние започваме свое собствено пътешествие. Албена Айладънова Управител

Откриване на изложбата: 07.06.17/18.30 ч.Изложби


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш