СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

9 Апр

Концерт "Музиката на Европа": Латвия Концертен комплекс "България", 19.00 ч.

Концерт "Музиката на Европа": Латвия. Проектът "Музиката на Европа" се реализира с финансовата подкрепата на "Културната програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г." на Национален фонд "Култура".

Ще бъдат представени творби от Е. Дарзинш, Янис Мединш, Язеп Мединш, Я. Витолс, С. Менце, Р. Калсонс, Е. Мелгайлис, Е. Удра, А. Калнинш с участието на Нона Кръстникова - сопран, и Мария Русева - пиано. Софийската филхармония в партньорство с Националната музикална академия (НМА) "Проф. Панчо Владигеров" ще представи 28 концерта с музиката на 28-те страни членки на Европейския съюз с участието на български музиканти, студенти от НМА и музиканти от някои от страните членки на ЕС. Концертите ще се състоят всеки понеделник от 19:00 ч. от м. януари до м. юни 2018 г. в концертен комплекс "България".

Първият концерт е посветен на Естония - страната, от която България приема от 1 януари 2018 г. председателството на Съвета на ЕС. Последният концерт в цикъла е посветен на Австрия - страната, която ще приеме председателството на Съвета на ЕС от България.Концерти


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш