СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

9 Фев

Конкурс за деца и младежи "Път към славата" София

Организатор е Арт център "Кърнолски". Конкурсните дни ще са на 8 и 9 февруари 2019 г., като сцените, на които ще се представят изпълнителите, ще бъдат в Националното музикално училище "Любомир Пипков", Руския културно-информационен център и в Дома на културата "Средец".

Награждаването ще е на 10 февруари, а на 16 февруари ще има галаконцерт в Руския културно-информационен център. Конкурсните категории са: танц, поп вокал, инструменталисти и фолклор. Очаква се в програмата да участват 202 солисти с поп и джаз пеене, 50 фолклорни солисти, 40 инструменталисти, над 40 танцови групи. Като награди най-добрите ще получат възможност да запишат песни и видеоклипове, да участват в изпълнения с утвърдени вече изпълнители, да се включат в майсторски класове; отличие при фолклорните изпълнители ще бъде безплатно участие във фестивали в Казахстан, Турция и Полша. Освен това Министерството на образованието и науката отпуска девет стипендии. В рамките на националния конкурс "Път към славата" ще се състои и предварителният етап за избор на български участник в 28-то издание на Международния фестивал "Славянски базар" във Витебск, Беларус.

Подборът ще е на 8 февруари, от 17.00 ч., в концертната зала на Руския културно-информационен център. В него могат да участват поп певци на възраст от 18 до 30 години. Те трябва да представят две песни - едната да е славянска песен, а втората - популярен световен хит.Концерти


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш