СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

8 Сеп

Национален събор "Млечният път на България през вековете" Луковит

Откриване на третия национален събор "Млечният път на България през вековете" - продължава до 8 септември.

Организатори са Асоциацията на млекопреработвателите в България и община Луковит, с подкрепата на Министерството на земеделието, храните и горите и Държавен фонд "Земеделие". На откриването музикална програма ще изнесат фолклорен танцов ансамбъл "На мегдана" и местни изпълнители. Ще бъде обявен и фотоконкурс "Млечният път на България през вековете". От 13.00 ч. ще започне конференция "Бъдещето на млечния сектор - проблеми, визия, представяне на новата обща селскостопанска политика". След това гостите на събора ще посетят пещера Проходна, Карлуковски карстов комплекс и Бежановско-Ъгленското карстово плато. Вечерта ще завърши с фолклорен концерт на Здравко Мандаджиев и танцово шоу "Кабири".

На 7 септември 2018 г. организаторите са планирали кулинарна школа за децата, трети кулинарен конкурс "Млечният вкус" за ястия с мляко и млечни продукти. Ще има демонстрационна зона, където фирмите ще представят своите продукти. В събора ще участват и развъдните организации за местни породи млекодайни животни. Водещ ще бъде Иво Танев. Денят ще завърши с танцова формация "Стрешер" от с. Горно Озирово и концерт на Ивелина Колева и танцова формация "Пловдивъ".

Съборът ще бъде закрит на 8 септември 2018 г. с обявяване наградите на Асоциация на млекопреработвателите в България за участниците в изложението, както и на победителите във фотоконкурса. Ще има и фолклорна програма.Панаири


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш