СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

8 Сеп

Московски международен панаир на книгата Москва, Русия

30-и Московски международен панаир на книгата в Изложбения център ВДНХ - продължава до 10 септември.

Сред издателствата, които ще участват от България са Университетското издателство "Св. Климент Охридски", издателство "Захарий Стоянов", "Жанет 45", "Изток-Запад", "Колибри". Българското участие на панаира е под наслов: "За буквите"/"О писменах" и е подкрепено от Българския културен институт в Москва и Министерство на културата на България. Българският щанд ще бъде домакин на кръгли маси, разговори с читатели, срещи с автори - с фотосесии и автографи.

На 7 септември 2017 г. от 13.00 ч. слово под заглавие "За буквите"/"О писменах" ще произнесе писателят Петър Делчев преди премиерата на книгата му "Кастинг за Месия". Писателката Елена Алексиева е поканена за премиерата на руското издание на романа й "Нобелистът", в превод на Наталия Нанкинова - от серията "Нов български роман". Срещата с авторката е на 9 септември 2017 г. от 13.00 ч., а поредицата ще бъде представена от 15.00 ч.

На 8 септември в 16.00 ч. българските поети Георги Борисов и Бойко Ламбовски, председател на българския ПЕН - център, ще говорят за съвременната българска поезия и преводите й на руски език.Русия


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш