СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

8 Юни

Международна ХАЙФУ конференция Медицински университет, Плевен

ниверситетът събира за втори път водещи учени, за да представят новостите в иновативната ХАЙФУ технология. Ще бъдат дискутирани практиката и перспективите й /"Current Clinical Practice and Future Avenues"/, ще бъдат представени резултатите от научен проект за възможностите на ХАЙФУ технологията да лекува миомна болест.

Проектът е финансиран от Министерството на науката и технологиите на Китай и Министерството на образованието и науката в България. Партньори са Медицинският университет и ХАЙФУ центърът към болницата "Св. Марина" в Плевен, и Втора асоциирана болница към Медицинския университет в Чонгчинг, Китай. Гост-лекторите са професори от водещи центрове в Европа и Китай.

Терминът ХАЙФУ най-често се използва от акронима HIFU, означаващ "високо интензивен фокусиран ултразвук" /High Intensity Focused Ultrasound/. Фокусираната ултразвукова хирургия е революционен подход за третиране на тумори. Това е терапия, при която чрез насочен ултразвуков сигнал се постига стопяване на тумора, като премахването му става без скалпел. В световните ХАЙФУ центрове рискът от усложнения е под 0.5 на сто.Технологични през месец Юни

8

Юни

Международна ХАЙФУ конференция

Технологични


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш