СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

8 Май

Фестивал на детската книга Сливен

20-и национален фестивал на детската книга.

Провежда се ежегодно през м. май от 1999 г. Организира се от Регионална библиотека "Сава Доброплодни" - Сливен, с подкрепата на Министерство на културата, Националния център за книга към Министерството на културата, община Сливен, областна управа - Сливен, Агенцията за българите в чужбина, Ротари клуб - Сливен, издателства и др.

Ще бъде връчена Националната награда "Константин Константинов" - за принос в детското книгоиздаване. В рамките на фестивала се провеждат: Национален литературен конкурс на тема: "Чудо до поискване", Седми национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои, Национален пленер за детска рисунка на тема: "Един ден, изпълнен с вълшебства". Резултатите от конкурсите ще се обявят в дните на фестивала. В Национален литературен конкурс на тема: "Чудо до поискване" могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години, разделени в три възрастови групи: 7-10 години, 11-14 години, 15-18 години.

Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби (разказ, приказка, стихотворение) специално създадени за конкурса. В 7-ия национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7-10 години, 11-14 години, 15-16 години. Всеки участник има право да представи до 2 броя кукли с височина по-голяма от 35 см. Куклите на участниците в конкурса ще бъдат включени в експозицията на Музея на театралната кукла на любимите литературни герои в РБ "Сава Доброплодни" - Сливен.

В Националния пленер за детска рисунка на тема: "Един ден, изпълнен с вълшебства" (9 май 2018) могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 15 години, разделени в три възрастови групи : 7-10 години, 11-13 години и 14-15 години. С творбите от пленера ще бъде уредена изложба.Литература


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш