СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

8 Фев

Филмовите награди "Независим дух" Санта Моника, щат Калифорния, САЩ

35-а церемония за връчване на филмовите награди "Независим дух". Номинациите за наградите са обявени на 22 ноември 2019 г. С най-много номинации - по пет, са филмите "Нешлифовани камъни" на Джош и Бени Сафди и "Фарът" на Робърт Егърс. В категорията за най-добър филм са номинирани филмите "Нешлифовани камъни", "Брачна история" на Ноа Баумбак, "Таен живот" на Терънс Малик, "Милост" на Чиное Чуку и "Сбогуването" на Джо Талбът. Филмът "Брачна история" ще получи награда "Робърт Олтман" за цялостен състав, което означава, че актьорите, сред които Скарлет Йохансон и Адам Драйвър, не могат да се съревновават за индивидуални отличия. Продукцията е с номинация и за сценарий на Ноа Баумбак. В категорията за най-добра актриса са номинирани Рене Зелуегър за "Джуди", Карън Алън за "Колуел", Хонг Чау за "Пътища", Елизабет Мос за "Her Smell", Мари Кей Плейс за "Даян" и Алфре Удуърд за "Милост".

За най-добър актьор са номинирани Робърт Патинсън за "Фарът", Адам Сандлър за "Нешлифовани камъни", Келвин Харисън за "Лус", Крис Галъст за "Дай ми свобода" и Матиас Шонартс за "Мустангът". В категорията за най-добър режисьор са номинирани Робърт Егърс за "Фарът", Алма Хар'ел за "Медено момче", Джулиъс Она за "Лус", Джош и Бени Сафди за "Нешлифовани камъни" и Лорийн Скафария за "Да свалиш Уолстрийт". Филмът "Да свалиш Уолстрийт" донася номинация и за Дженифър Лопес в категорията за най-добра актриса в поддържаща роля. Сред номинираните за най-добър актьор в поддържаща роля е Шая Лабъф, който е и автор на сценария за филма "Медено момче".

Носителката на наградата "Бони" на стойност 50 000 долара, присъждана на жени режисьори, ще бъде избрана измежду три финалистки - Лулу Ван за "Сбогуването", Мариел Хелър за "Прекрасен ден в квартала" и Кели Райхарт за "Първа крава". Наградите "Независим дух" се присъждат от организацията "Независимо кино". Те се връчват на оригинални и провокативни нискобюджетни филми. Продукциите могат да участват в надпреварата, ако бюджетът им е под 22,5 млн. долара със значителна подкрепа от независими източници извън холивудската студийна система.САЩ


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш