СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

8 Окт

Единадесет дипломници на НХА Галерия на СБХ, ул. „Шипка” 6, ет. 3

„Единадесет дипломници на НХА“

/изложба живопис и скулптура/

28 септември – 15 октомври

 

Изложбата представя творби на 11 дипломанти от Художествената академия, които имаха късмета и щастието да открият своя меценат още при завършването си.


Тодор Стайков – колекционер и един от учредителите  на Съюза на колекционерите в България – заедно с комисия от специалисти, чиито творби присъстват в неговата колекция, а именно: акад. Светлин Русев, акад. Валентин Старчев, проф. Станислав Памукчиев, проф.  Десислава Минчева, проф. Вихрони Попнеделев и  проф. Емил Попов посещава дипломната защита на младите художници и скулптури и закупува отличените творби.

 

Целта на този меценатски акт е създаването на колекция от най-младите, току-що завършили автори, чието развитие да следи и подпомага занапред. За него това е повече от една перспективна инвестиция; това е възможност да помогне и да бъде съпричастен към развитието на българското изкуство.
В допълнение, Тодор Стайков дарява на младите творци пленер в Арт център Вихрони в с. Долно Камарци, където да имат възможността да експериментират и творят в една артистична и вдъхновяваща среда.

 

Резултатът от пленера, самостоятелни творби, както и колекцията на Тодор Стайков от работи на 11-те млади художници, ще имаме възможността да видим в настоящата изложба. Специално жури ще селектира творбите, които ще вземат участие в експозицията.
Участници:
Ангеларий Димитров, Вержиния Михайлова, Гергана Табакова, Драго Дочев, Ивана Петрова, Мартиан Табаков, Мартин Трифонов, Петър Иванов, Силвия Ганчева, Станислава Байракова, Яна СтойчеваИзложби


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш