СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

6 Юли

Наградата "Европейска личност на годината" Сараево, Босна и Херцеговина

38-а церемония за връчване на европейската награда "Европейска личност на годината", за която е номиниран министър-председателят на България Бойко Борисов.

Наградата се връчва от Европейската независима агенция за избор и промоция на най-успешните мениджъри и личности. Агенцията е създадена през 1995 г. и оттогава избира най-успешните хора във всички области на бизнеса. На 3 юли 2015 г. президентът на България Росен Плевнелиев е удостоен с отличието "Европейска личност на годината в Югоизточна и Централна Европа", връчвано от същата организация за "изключителните си заслуги за стабилизиране и подобряване на отношенията между европейските държави и особено между съседите на Балканите". През 2016 г. наградата за най-добър министър-председател печели министър-председателят на Унгария Виктор Орбан заради "изключителен икономически растеж и развитие, особено заради резултатите му в областта на заетостта". През 2017 г. наградата "Личност на годината в региона" са получили председателстващият Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич, министър-председателят на Македония Зоран Заев и Йосип Юратович, член на Бундестага.

Връчват се награди и в други области - за най-добър кмет, най-добър в областта на здравеопазването, науката и туризма, най-добър посланик, министър и др.Европа


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш