СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

6 Юни

Първи концерт "Фолклорна танцова панорама" Пловдив, Античен театър, 20.00 ч.

Първи концерт от поредицата концерти в страната "Фолклорна танцова панорама". Организатор е фондация "Българско танцово изкуство".

Проектът представя и подпомага танцовия фолклор и включва 16 концерта в 15 града на страната, изпълнени от 60 ансамбъла. Над 2000 професионални и самодейни танцьори ще представят общо 280 танца пред публиката. Във всеки концерт ще участват от три до пет групи с програма от 12-15 сценични танца. Целта на инициативите е да популяризира българския танцов фолклор като събере на една сцена професионални и самодейни групи и набирането на средства за съставите. Подпомагането им ще става като след всеки концерт, чрез жребий, три-четвърти от участващите групи ще получат дарение на обща стойност 50 процента от финансовия резултат от концерта.

Първият концерт от "Фолклорна танцова панорама" е в Пловдив (6 юни), следват концерти в София (16 юни от 14.00 ч. и от 19.00 ч. в зала 1 на НДК), Варна (17 юни), Бургас (7 септември), Търговище (5 октомври), Смолян (15 октомври) и други градове. Пълната програма може да бъде видяна на сайта на проекта - www.bti.bg. На заключителен концерт в зала 1 на НДК на 19 януари 2019 г.ще бъдат раздадени Годишните дарения на фондация "Българско танцово изкуство" и ще бъдат връчени и Годишните награди на фондацията.Концерти


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш