СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

6 Май

Световно бягане:" Бягай за тези, които не могат"

Световно бягане под мотото:" Бягай за тези, които не могат", организирано от австрийската фондация "Wings for Life". Бягането се организира от 2014 г. и за втора поредна година в България.

През 2018 г. световното бягане ще бъде в в подкрепа на каузата на фондацията за откриване на лек срещу гръбначните увреждания, заради които милиони хора по света биват приковавани към инвалидни колички. В световен мащаб над 3 млн. души са парализирани поради придобити травми на гръбначния стълб, а всяка година броят им расте с близо 130 000 души в резултат на пътно-транспортни произшествия и спортни травми. Лицата на "Wings for Life" в България ще подкрепят каузата, като се присъединят към организирания Wings for Life App Run в Борисовата градина в София или към някое от останалите бягания в други градове на страната, или ако бягат самостоятелно, където и да се намират. Бягането започва в 14.00 ч. българско време.

Участие са заявили актьорите Деян Донков, Юлиян Вергов, Владимир Карамазов, Антоний Аргиров, Невена Бузукова, Стефан А. Щерев и Снежана Макавеева, бегачите Краси Георгиев, Шабан Мустафа и Антония Григорова, парапланеристът Веселин Овчаров, колоездачът Йордан Анчев, автомобилният състезател Павел Лефтеров, параолимпиецът Георги Киряков. За да се подкрепи каузата на фондация "WIngs for Life", е необходимо да се свали мобилното приложение, налично за android и iOS и да се дари сумата от 8.00 евро или долара.Латинска Америка


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш