СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

6 Мар

Концерт "Музиката на Европа": Кипър Концертен комплекс "България", 19.00 ч.

Концерт "Музиката на Европа": Кипър. Проектът "Музиката на Европа" се реализира с финансовата подкрепата на "Културната програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г." на Национален фонд "Култура".

Ще бъде представена музиката на Солон Михаелидис от Александър Иванов - цигулка, Сара Паносян - цигулка, Елена Ганова - цигулка, Теодора Атанасова - виолончело, Мартин Павлов - флейта, Инес Симеонова - пиано, Хионати Гина - сопран, Константина Лученко - сопран.

Софийската филхармония в партньорство с Националната музикална академия (НМА) "Проф. Панчо Владигеров" ще представи 28 концерта с музиката на 28-те страни членки на Европейския съюз с участието на български музиканти, студенти от НМА и музиканти от някои от страните членки на ЕС. Концертите ще се състоят всеки понеделник от 19:00 ч. от м. януари до м. юни 2018 г. в концертен комплекс "България". Първият концерт е посветен на Естония - страната, от която България приема от 1 януари 2018 г. председателството на Съвета на ЕС. Последният концерт в цикъла е посветен на Австрия - страната, която ще приеме председателството на Съвета на ЕС от България.Концерти


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш